eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Krisztina spanyol hercegnő, VI. Fülöp király nővére és férje, Inaki Urdangarin az észak-spanyolországi Vitoriában 2019. december 25-én. A hercegi pár 2022. január 24-én bejelentette, hogy különválnak, miután néhány napja egy spanyol magazin képeket közölt Urdangarinról, amint kéz a kézben sétál egy másik nővel a tengerparton.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/David Aguilar

Válás a spanyol királyi családban

Különválik férjétől Krisztina infánsnő, VI. Fülöp spanyol király fiatalabbik nővére - közölte az EFE spanyol hírügynökség.

"Közös megegyezéssel úgy döntöttük, hogy megszakítjuk házastársi kapcsolatunkat. Gyermekeink iránti elkötelezettségünk töretlen" - fogalmazott rövid közleményében a házaspár.

A spanyol közvéleményt nem érte váratlanul a bejelentés, miután a múlt héten a Lecturas című spanyol bulvármagazin fényképeket közölt Inaki Urdangarinról, a király sógoráról, amint egy ismeretlen nővel kézen fogva sétál a francia tengerparton.

Krisztina hercegnő és férje 1996-ban az atlantai olimpián ismerkedett meg, ahol Urdangarin a spanyol kézilabda-válogatott tagjaként szerepelt. 1997-ben kötöttek házasságot Barcelonában, négy gyermekük született, akik közül hárman már nagykorúak.

Egy 2011-ben kirobban korrupciós botrányban mindketten a vádlottak padjára kerültek, Krisztinát felmentették a kétrendbeli adócsalás vádja alól, azonban Urdangarint öt év 10 hónapos börtönbüntetésre ítélték közpénz elsikkasztása, csalás, hűtlen kezelés és befolyással üzérkedés miatt 2018-ban.

A férfit büntetése egy részének letöltése után tavaly tavasszal szabadlábra helyezték, azóta a baszkföldi Vitoriában él és egy ügyvédi irodában végez közérdekű munkát. Krisztina hercegnő azonban nem költözött vele, továbbra is Genfben él, ahol a katalán CaixaBank alapítványának alkalmazásában áll.

Nem ez az első hivatalos különválás a spanyol királyi családban, VI. Fülöp másik nővére, Elena 2010-ben vált el férjétől Jaime de Marichalartól.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×