eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
POLAND - 2021/09/23: In this photo illustration an Instagram logo seen displayed on a smartphone. (Photo Illustration by Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: SOPA Images/Getty Images

Változások jönnek az Instagramon

A lépések a fiatalok védelmét szolgálják. Új felület is megjelenik az alkalmazáson belül.

Adam Mosseri, az Instagram közösségi hálózat vezetője közleményben jelentette be: több változtatást eszközölnek a közösségi oldal fiatal felhasználóinak védelme érdekében.

Az amerikai kongresszus szenátusa szerdán hallgatja meg Mosserit, miután a Facebook egykori termékmenedzsere, Frances Haugen korábban azzal vádolta meg a vállalatot és a tulajdonában lévő platformokat, hogy ártanak a gyerekeknek, de a cég vezetői nem akarnak változtatni, mert fontosabbnak tartják a nyereségüket a biztonsággal szemben. Az Instagram a Facebook tulajdonában van: Mark Zuckerberg elnök-vezérigazgató 2012-ben egymilliárd dollárért vásárolta meg.

A bejelentett változtatások egyike egyebek között megakadályozza majd, hogy a felhasználók az oldalukon olyan fiatalokról tegyenek említést, akik nem követik őket. Emellett alapértelmezett beállításként privát lesz a kiskorú felhasználók fiókja regisztráláskor.

A közösségi oldal 2022 márciusától különféle eszközöket bocsát a szülők rendelkezésére, hogy követhessék, mennyi időt tölt gyermekük a felületen,

és korlátozhassák hozzáférésüket. Hamarosan létrehoznak információs központot, ahol oktatóprogramok és szakértői tanácsok segítik eligazodni a szülőket az Instagram világában.

Egy másik tervezett újdonság, hogy az angol nyelvű piacon bevezetik a "tarts szünetet!" opciót, amely időnként felszólítja a felhasználókat arra, hogy függesszék fel az alkalmazás használatát.

Közleményében Adam Mosseri rámutatott: előzetes tanulmányok szerint azok a fiatalok, akik aktiválták az emlékeztetőt, az esetek több mint 90 százalékában a továbbiakban is ragaszkodnak hozzá.

A vezető hozzátette: januárban új felület jelenik meg az alkalmazáson belül. Ez lehetővé teszi majd, hogy a fiatalok felülvizsgálják Instagram-tevékenységüket, a kedvelésektől kezdve a kommentekig, és bizonyos tartalmakat törölve csökkenthessék "digitális lábnyomukat".

A bejelentéseket demokrata és republikánus politikusok kétkedve fogadták.

"Elterelésnek" nevezték Mosseri bejelentését, szerintük csak marginális változtatások történnek a platformon.

"Ez aprócska lépés, amely nagyon messze van attól, amire szükség lenne a gyermekek és a felhasználók védelme érdekében" - jelentette ki Richard Blumenthal demokrata párti szenátor.

Marsha Blackburn republikánus szenátor szintén "elterelésnek" minősítette a "tartalmatlan bejelentést".

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×