eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta
Nyitókép: Pixabay

Jól befűtenek: szintet lép a kánikula

Folytatódik, egyes részeken tovább erősödik a kánikula, záporok, zivatarok csak helyenként fordulhatnak elő.

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország legnagyobb részén 33 és 37 fok között alakul.

Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Eszerint ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett valószínű.

Az ország többi területére - a keleti országrészben - a hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területen 25 fok feletti napi középhőmérséklet várható.

A magasabbra törő gomolyokból délutántól, kora estétől záporok, zivatarok alakulhatnak ki elszórt jelleggel. Erre a Szombathely-Békéscsaba vonaltól északkeletre eső tájakon mutatkozik nagyobb esély. A Dunántúlon a déli, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. Zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak.

Kedden a sok napsütés mellett főleg az ország északkeleti felén-harmadán számíthatunk gomolyfelhőkre, és elsősorban ott fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. A délnyugati szél helyenként megélénkül, zivatarban megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 16 és 23, délután 32 és 38 fok között alakul.

A hét végére mérséklődik néhány fokkal a meleg, többfelé lehetnek záporok, zivatarok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×