eur:
395.47
usd:
368.41
bux:
71942
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Fortyogó légköri fazék most az időjárásunk: jégeső és viharos szél is lesz

Folytatódik a komoly melegedés, de záporok és zivatarok kialakulására is számítani kell.

Megkezdődött a melegedés, amely tovább folytatódik a hét második felében, így már talaj közelében is igencsak érezhetjük a meleg levegő hatását.

Ugyanakkor az érkező meleg légtömeg nedves, labilis lesz - ez pedig kedvez a záporok, zivatarok kialakulásának.

Csütörtök reggelre pára-, ködfoltok kialakulhatnak. Szórványosan, egyre inkább az ország északkeleti felén fordulhat elő kisebb eső, záporeső. A déli szelet a Kisalföldön időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 4 és 11 fok között várható.

A kora délelőtti órákban erősen felhős lesz az ég, majd szakadozni kezd a felhőzet, emellett a fátyol- és gomolyfelhők, illetve többórás napsütés várható. Legtovább az ország északkeleti felén maradnak a vastag felhőtömbök.

Főleg a délutáni, esti órákban többfelé várható záporeső, zivatar, nagyobb valószínűséggel hazánk északkeleti felén, harmadán. Helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Zivatar térségében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 24 fok között alakul, az északkeleti határnál lehet ennél kicsit hűvösebb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Eddig is gyorsan nőtt és nyereséges volt, ám 2023-ban szó szerint szárnyalt a Revolut: 344 millió fontos profitot értek el 1,8 milliárd fontos bevétel mellett. A bank bevételei rendkívüli módon, mintegy 95%-kal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, miközben a lakossági ügyfelek száma 45 százalékkal ugrott meg, a növekedés idén is folytatódott. Magyarországon 2023 végén 1,2 millió ügyfelük volt, akik ráadásul fizetési adatok szerint már messze nem csak a külföldi utazások alkalmával használják a Revolut-számlájukat. Év végére már 1,5 millió ügyféllel számolnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×