eur:
394.84
usd:
367.72
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Hím barna medve (Ursus arctos) mászik át egy kerítésen a csíkszeredai Octavian Goga Főgimnázium udvarán 2018. augusztus 21-én. A medve a reggeli órákban több közeli ház udvarába is betört, egy kecskét is megölt. Az állatot az iskola udvarán kilőtték.
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Mégsem kerülnek Veresegyházra a tusnádfürdői medvék

A szándék és a felajánlás ellenére a tíz nagyvad befogása és áthelyezés nem valósul meg.

Tavaly augusztusban hozta nyilvánosságra Tusnádfürdő akkori polgármestere, hogy Magyarországról, Veresegyházáról érkezett egy felajánlás, melynek értelmében a Veresegyházi Medveotthonba tíz medvét fogadnának be azok közül, amelyek rendszeresen Tusnádfürdőn kószálnak.

A Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója most arról tájékoztatta a Szekelyhon.ro-t, hogy a veresegyházi városvezetéstől érkezett levél inkább szándéknyilatkozatnak tekinthető, amely nem tért ki olyan konkrétumokra, hogy milyen költségeket és a törvény által előírt feltételek teljesítését vállalja a befogadó fél.

Domokos László József emlékeztetett, az érvényben levő előírások szerint a külföldi áthelyezésre váró nagyvadakat befogásuk után két havi karanténban tartás és megfigyelés után lehetne elszállítani. Ennek kivitelezésére nem voltak meg a lehetőségek, ezt a tusnádfürdői polgármesteri hivatal nem tudta volna önerőből megoldani.

A Veresegyházi Medveotthon biztosította körülmények az állatvédőknek sem feleltek volna meg, mert nincs biztosítva megfelelő élettér a medvék számára – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×