eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Köddel körülvett távközlési torony Galyatetőn 2020. november 26-án. A Kárpát-medencében a téli félévben fellépő tipikus időjárási jelenség az úgynevezett hidegpárna, amikor a medence alján több napon keresztül rétegfelhőzet, hideg, párás, ködös idő alakul ki. Ilyenkor a felhőzet fölé nyúló hegycsúcsokon derült, napos, a lentinél melegebb idő van.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

A felhőktől búcsúzunk, de jönnek újabbak, aztán felpörögnek az események

Hajnalban a derült helyeken fagypont környékére esik a hőmérséklet és köd is kialakul, napközben felerősödik a szél, 5–10 fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet. Több középpontú ciklon lesz az uralkodó.

A Kárpát-medence időjárását egy ciklonális mező alakítja. Kedden eleinte csak a déli megyékben, majd fokozatosan másutt is vékonyodik, szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de elsősorban északkeleten és a nyugati határnál lesznek tartósabban borult tájak is.

Kedden reggel, délelőtt északkeleten még elszórtan lehet eső, a hegyekben havas eső, majd délután a nyugati határvidéken alakulhat ki néhol csapadék.

A helyenként erős délkeleti szél éjszakára átmenetileg mérséklődik, majd kedden ismét megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –1 és +5 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 5 és 10 fok között alakul, de a tartósabban borult tájakon hidegebb is lehet.

Szerdán fölpörögnek az események, mediterrán ciklon érkezik, sokfelé eső lesz, a hegyekben hó is lehet. A hétvégéig 5-6 fok körüli nappali hőmérsékletre és legföljebb fagy közeli hajnali minimumokra kell számítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×