eur:
401.68
usd:
364.06
bux:
72649.8
2024. október 4. péntek Ferenc
Az ónos eső miatt síkossá vált járda Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren. MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Turbéky Eszter

Másodfokú riasztást adott ki a meteorológia

Ónos esősre figyelmeztet több megyében is az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Reggel a Duna-Tisza közén, Északi-középhegységben előforduló csapadékgócokból inkább csak csapadéknyom mennyiség hullhat vegyes formában (északon hó, egyébként inkább fagyott eső, ónos eső).

A Dunántúl nyugati felén (kiemelten Vas, Zala megyében és a környező térségekben) délelőttig több milliméternyi, a Dunántúl keletebbi részein jellemzően néhány tized milliméternyi ónos eső valószínű. Az Alpokalján, Kőszegi-, és Soproni-hegységben eleinte több helyen inkább még havazás valószínű, így ott pár centi hóréteg várható, de helyenként 5 cm-t meghaladó mennyiség is hullhat – olvasható a met.hu-n.

Délelőtt fokozatosan egyre több helyen olvadás várható, de a Dunántúli-középhegységben és a nyugati tájakon napközben is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet. A csapadék formája napközben egyre nagyobb területen esőre vált át; vegyes halmazállapotú csapadék legtovább a nyugati határ mentén fordulhat elő, egyre gyengülő intenzitás mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Megjelent a csütörtökön véget ért kormányülés után a késő esti Magyar Közlönyben az a határozat, amely értelmében elfogadta a kormány a Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepciót. Erről is szó lesz a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferencián, amelynek egyik nyitó előadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 3. 20:45
×
×
×
×