eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Már ezen a hétvégén sűrűbben járnak a temetőket érintő járatok

Később pedig még tovább sűrítik a menetrendeket - íme a részletek.

Az október 23-i hosszú hétvégén is sűrűbben, nagyobb kapacitású járművekkel, illetve rendkívüli járatokkal közlekednek a temetőket érintő villamosok és buszok - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az Új köztemető könnyebb megközelítése érdekében október 23., péntektől a 37-es villamos minden nap napközben a temetőig jár, továbbá a temetőt érintő autóbuszvonalakon nagyobb, csuklós autóbuszok közlekednek.

A sírkertek egyszerűbb megközelítéséért már a halottak napját megelőző két munkanapon, október 29-én és 30-án, csütörtökön és pénteken napközben egyes vonalakon nagyobb kapacitást biztosít a BKK. Október 31-én és november elsején, szombaton és vasárnap a temetőket érintő vonalakon nagyobb járművek közlekednek sűrűbb követési idővel, illetve rendkívüli temetői járatok is segítik a temetőkbe utazókat.

November 1. mindenszentek ünnepe, november 2. a halottak napja a keresztény világban.

Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való megemlékezéssé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×