eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Pixabay

Ázni és fázni fog az ország, de jön a nagy fordulat, mutatjuk, mikor

Érkezik az újabb adag csapadék, amely elsősorban a Dunántúl déli felén lehet bőségesen áztató, de látni már a változást.

Egy hatalmas észak-nyugat-európai légörvény peremén képződő ciklon alakítja Magyarország szerdai időjárását, amely mintegy 24 óra leforgása alatt vonul át a Kárpát-medence területén, középpontjával tőlünk kissé délre, ennek köszönhetően a javulás már csütörtökön megkezdődik.

Addig azonban

komoly esőzés várható, elsősorban a Dunántúl déli fetáján

– hangzik el az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előrejelzésében. A csapadékot szolgáltató felhők már a hajnali órákra megérkeznek, és fokozatosan terjednek át napközben az ország többi részére, így a Tiszántúlt várhatóan csak a délután második felében érik el, mire nyugaton már meg is kezdődik a felhőzet vékonyodása.

Reggelre a hőmérséklet 8 és 12–13 Celsius közé csökken, tehát nem lesz túlzottan hűvös, azonban már fel-feltámadhat a szél. A csapadékot adó felhőzet napközben szinte az egész országot elfedi majd. A délelőtti órákban főként a nyugati és középső megyékben várhatók ismétlődő esőzések, majd délutántól a Tiszántúlon eredhet el, addig azonban ott akár 20–21 fokig is melegedhet az idő. Szemben a Dunántúllal, ahol a reggeli 13 Celsius körüli hőmérséklet szinte semmit nem fog emelkedni.

Legalább 10 milliméternyi esőnek a Dunántúl déli felén, valamint a középső országrészben van esélye,

míg a legkevesebb a Kisalföldön és Sopron környékén, továbbá az ország keleti csücskében várható. A meglehetősen kellemetlen időjáráshoz szél is társul, amely a 40–45 kilométer/órás sebességet, tehát az erős fokozatot is eléri majd helyenként.

A biztató folytatás illetően az OMSZ munkatársa hozzáteszi: csütörtökre a csapadékot adó felhők elvonulnak a térségünkből, azonban marad az erős, néha viharos északnyugati szél, a hőmérséklet ennek ellenére emelkedésnek kezd. Aztán péntektől, legalább vasárnap estig három kellemes, többé–kevésbé napos nap következik, és talán csak az éjszakák lesznek kicsit hősösebbek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×