eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Elképesztő hőmérsékleti különbségek vannak az országban

4 és 20 fokot is mértek délután 2 órakor, az értékek természetesen összefüggnek a tengerszint feletti magassággal is.

Szombat kora délután volt, ahol 5 fok sem volt az országban, az Alföld egyes részein viszont 20 is - derül ki az Időkép hőtérképéről.

A péntek este Magyarországra tört hidegfront jelentős, évszakváltást jelentő lehűlést és helyenként sok csapadékot is hozott magával.

És drasztikus hőmérséklet-csökkenést is: Budapesten péntek este még 20 fok fölötti hőmérsékleteket lehetett leolvasni a hőmérőkről, de szombat kora délután például a budai hegyekben már kevesebb mint 10 fokot.

A Nagy-Hideg-hegyen ennél is hidegebb, 5 fok állt a jelzőkön, de a Kékesen sem volt több 7 foknál.

Ezzel szemben az Alföld jelentős területein 20 fokhoz közeli hőmérséklet volt, Békéscsaba vidékén volt a legmelegebb.

Akik a Balatonnal vagy a Velencei-tóval számoltak még erre a hétvégére, a vízbe még bemehetnek, mert az 20 fokos vagy annál is melegebb, onnan kijőve azonban vastag köpeny és gyors felöltözés javasolt, a Dunántúl e részén ugyanis jellemzően 12-15 fok van.

Címlapról ajánljuk

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×