eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Meglepő hiba miatt állt le több iPhone-alkalmazás

Péntek délután hogy több népszerű alkalmazás is használhatatlanná vált, de csak az iPhone telefonokon.

Nem működött a Waze és a Viber, de a Spotify, a Pinterest vagy a TikTok sem indult el – írta az Index. A gond nem ezekkel az appokkal volt, de még csak nem is az Apple hibázott, hanem a Facebook.

A 9To5Mac szerint a Facebook SDK-jában, azaz szoftverfejlesztői készletében volt a hiba. Az SDK olyan kód, amelyet más fejlesztők könnyedén be tudnak építeni a saját appjukba. SDK-kat rengeteg appfejlesztő használ fel arra, hogy egyszerűen hozzáadjon már létező funkciókat a saját appjához, például beépítse a Facebook hirdetési platformját, a Google forgalommérő eszközeit vagy online fizetési megoldásokat.

Mivel az egyik ilyenben volt a hiba, az összes, ezt használó alkalmazás leállt. A hibát néhány óra alatt elhárították, az alkalmazások délutánra ismét használhatók voltak.

Nem ez volt az első ilyen eset, május elején már volt egy ugyanilyen eset.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×