eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Egy kutya jön ki a vízből Fonyódon, a Balaton-part első kutyabarát fürdőhelyének átadásának napján, 2016. június 1-jén.
Nyitókép: Varga György

Pünkösdhétfőn nyit a Balaton új kutyás strandja

Létszám korlátozás azonban ott is lesz.

Pünkösdhétfőtől várja a kutyákat és gazdáikat a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert - számolt be róla a TV Keszthely.

A Déli szabadstrand területén kialakított helyszínen büfé és agility pálya is lesz, de pihenni és fürdeni is lehet majd.

A parkba nem kell belépőt fizetni, a területet pedig bárki szabadon látogathatja.

A területen 15 milliós beruházással számos átalakítást és felújítást hajtott végre a Kutyabarát.hu csapata. Sziládi-Kovács Tibor, a portál alapítója elmondta: a teljes épületet felújították, új tetőszerkezetet építettek, rendbe tették a partszakaszt, a kerítést megjavították.

A parkban a kutyák póráz nélkül is közlekedhetnek, a házirend értelmében azonban a büfé területén kötelező a póráz használata. Emellett fontos, hogy csak oltott, féreghajtott és chippel ellátott kutyák használhatják a parkot.

A járványhelyzet miatt a házirend mellett különleges higiéniai szabályokat is be kell majd tartani itt, a kutyás parkban. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy meg kell tartani az előírt illetve a javasolt távolságot. Emellett a büfében, a pultnál egy családból vagy társaságból egyszerre egy fő tartózkodhat, és a zárt térben nagyon fontos a maszk viselése. Emellett a fenntartók kézfertőtlenítőket is kihelyeznek több pontos is, és kérik az ide látogatókat, hogy használják ezeket.

Ha pedig túl sok vendég érkezik, akkor kiteszi a megtelt táblát, és nem engednek be több embert. És kutyát.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×