eur:
397.18
usd:
356.59
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Pixabay

Aktivizálódik a légkör, jön majd csapadék is - előrejelzés

Jelentős lehűlés nem okoz, azonban a jövő héten aktivizálódik a légkör, egyre többfelé lehet záporos csapadék, amely lokálisan enyhítheti az aszályt.

Vasárnap erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amely során átmenetileg erősen felhős időszakok is lehetnek, de emellett több-kevesebb napsütés valószínű. A délnyugati vidékeken néhol kisebb zápor kialakulhat, másutt számottevő csapadék nem várható. Az erős, gyakran viharos északnyugati szél kora estétől mérséklődik jelentősebben. Vasárnap már csak időnként élénkülhet meg az északias szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de az északi völgyekben, fagyzugokban fagypont körüli értékek is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 16 és 22 fok között valószínű.

Jövő héten visszatérnek majd a 20 Celsius-fok körüli hőmérsékletek, ugyanakkor a hét közepétől aktivizálódik a légkör és záporokra, zivatarokra lehet majd számítani. Kiadós, áztató esőre azonban továbbra sincs kilátás, vagyis az aszály országos szinten nem enyhül.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×