eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay

Figyelmeztetést adtak ki több megyére zivatarok miatt

Zivatarveszély miatt adott ki figyelmeztetést az ország nagy részére szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton észak, északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, amelynek mentén a záporokat már reggel, délelőtt kísérheti néhol dörgés, villámlás a Kisalföldön, illetve a Bakony térségében. A nap második felében az ország déli felén már nagyobb számban várható zivatar, a Dél-Alföldön szervezettebb zivatarrendszer kialakulására is van esély. Az intenzívebb zivatarokat jégeső, illetve viharos széllökések kísérhetik.

Zivatarveszély miatt

Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Kitértek arra is, hogy a front mentén az északira, északkeleti forduló szelet szombat délutántól a Nyugat-Dunántúlon, valamint az ország keleti felén zivatartól függetlenül is nagy területen kísérhetik viharos lökések. Ezek közül a legerősebbek óránkénti 60-65 kilométeresek lehetnek, de a Bodrogközben 70 kilométeresnél erősebbre is számítani lehet. A viharos szél miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint szombat hajnalban általában 2 és 8 fok között alakul a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 20 fok között lesz, majd délután észak felől gyorsan csökken a hőmérséklet - írták.

Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul, de a szélvédett fagyzugokban több fokkal hidegebb várható. Napközben mindössze plusz 1-7 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×