eur:
398.71
usd:
360.35
bux:
74372.71
2024. október 2. szerda Petra
Nyitókép: Pixabay

Néhány órára tél tör ránk a Tiszáig, hóval, faggyal, szélviharral

Gyorsmozgású légörvény vonul át felettünk, amely többfelé okoz vegyes csapadékot. Az ország északkeleti felén inkább a hó, havas eső lesz a jellemző, ott reggelig néhány cm-es hóréteg is létrejöhet. A Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén viharossá fokozódik az ÉNY-i szél.

Hajnaltól lassan újra csökken a felhőzet. Pénteken napközben a középső, majd a keleti tájakon is kisüt a nap, de északkeleten estig zárt maradhat a felhőzet.

Éjszaka többfelé várható csapadék: délnyugaton főként eső, Észak-Magyarországon és az Alföld egyes részein havazás, havas eső, másutt eső, havas eső lesz a jellemző csapadékforma. Emellett a déli és nyugati országrészben néhol zivatarok is kialakulhatnak.

Pénteken az összefüggő csapadék egyre inkább a keleti országrészre húzódik, a havazás és havas eső egyre nagyobb területen vált esőre, legkésőbb az északkeleti tájakon.

Nyugaton elszórtan záporok, hózáporok fordulhatnak elő. Az északnyugati szelet pénteken napközben Dunántúlon, valamint a főváros térségében viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és +4 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél pár fokkal hidegebb is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 2 és 8 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Az Izrael elleni rakétatámadást már befejeztük, de... - Irán Európának üzent

"Az Izrael elleni rakétatámadást már befejeztük, de..." - Irán Európának üzent

Telefonon konzultált több európai hivatali kollégájával Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter közvetlenül azután, hogy országa kedd este több száz rakétával támadta Izraelt - jelentette szerdán az iráni állami média. Izrael és Irán is fenyegetőzik azzal, hogy majd visszalő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
A nagyszabású iráni csapás után folytatódik Izrael libanoni hadművelete, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT – Híreink a közel-keleti konfliktusról szerdán

A nagyszabású iráni csapás után folytatódik Izrael libanoni hadművelete, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT – Híreink a közel-keleti konfliktusról szerdán

Kedden Irán mintegy 180 ballisztikus rakétát lőtt ki Izraelre, miután a zsidó állam pénteken végzett az Irán-barát Hezbollah terrorszervezet vezérével, Hasszán Naszrallahhal. A csapásról szóló utasítást maga Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője adta. Izrael válaszcsapást ígért. Kedd este az izraeli Jaffában terrortámadás történt, amelyben hét izraeli életét vesztette, egy női katona súlyosan megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 04:50
×
×
×
×