eur:
394.86
usd:
367.69
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pexels.com

Téved, ha azt hiszi, túl vagyunk a nehezén, még durvább előrejelzés jött

A kellemetlen keddet követően egy még szelesebb szerda következik. Ugyan a fölöttünk tartózkodó ciklon távolodik, mögötte azonban viharos széllökésekre számíthatunk, és a lehűlés is folytatódik.

Szerda hajnalban az ország nagy részén erősen felhős vagy borult időre készülhetünk, a Nyugat-Dunántúlon szakadozottabb lesz a felhőzet. A Dunától keletre többfelé valószínű eső, helyenként havas eső, hó is lehet, utóbbiak nem csak a hegyvidéki területeken. A hőmérséklet hajnalban általában 0 és plusz 4 Celsius között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.

A reggeli órákra fokozatosan mindenütt vékonyodik a felhőtakaró, a délutáni órákban pedig már nagy területen derült vagy kissé felhős, napos idő várható. Délelőtt főként a Dunántúlon és a Dél-Alföldön helyenként még lehet futó zápor, havas eső zápor, hózápor, majd megszűnik a csapadék.

Az északi szelet szinte országszerte viharos széllökések kísérik, emiatt

a legtöbb megyére narancs figyelmeztetést adott ki a meteorológia.

Hajnaltól reggelig főként 70 kilométer per óra alatt alakulhatnak a legerősebb lökések, majd délelőttől az esti, késő esti órákig a középső országrész északi részeinek kivételével gyakran lesz viharos (70-100 kilométer per óra) az északi, északnyugati szél, de a déli, kora délutáni órákban egy-egy 100-110 kilométer per órás széllökés sem zárható ki – figyelmeztet az OMSZ.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Fontos előrelépés történt Peking nagy konfliktusában

Fontos előrelépés történt Peking nagy konfliktusában

A két ország közötti bizalom helyreállításáról és kapcsolataik újjáépítéséről egyezett meg kedden Kína és a Fülöp-szigetek abban a reményben, hogy az eddigieknél hatékonyabb megoldást találnak a dél-kínai-tengeri területek hovatartozásáról szóló viták rendezésére - jelentette be a Fülöp-szigetek külügyminisztériuma a keddi manilai kétoldalú találkozót követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×