eur:
394.69
usd:
364.35
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

Valakinek 55 milliót ért ez a napszemüveg

Az előzetesen becsült ár húszszorosáért árverezték el John Lennon napszemüvegét.

Az előzetesen becsült ár csaknem húszszorosáért, mintegy 140 ezer fontért (55 millió forintért) árverezték el John Lennon egyik híres kerek napszemüvegét a londoni Sotheby's online árverésén.

"Ez a rock and roll történetének egyik leglegendásabb napszemüvege" - mondta Gabriel Heaton, az aukciósház munkatársa.

Előzetesen úgy becsülték, hogy az 1980-ben meggyilkolt Beatles-tag szemüvegét 8000 fontért fogják értékesíteni.

Az ereklye eredeti tulajdonosa, Alan Herring, aki az 1960-as évek végén sofőrként dolgozott a Beatles együttesnek, fél évszázadon át őrizte a szemüveget.

Mint elmondta, John Lennon egyszer a kocsiból kiszállva a hátsó ülésen hagyta azt. Mivel a szemüveg meg volt sérülve, Herring megkérdezte a zenészt, megjavíttassa-e neki. Lennon azt válaszolta: ne fáradjon vele, úgyis csak a stílusos kinézet miatt viseli.

Az árverésen eladásra kínáltak a világsikerű Beatleshez kapcsolódó több emléktárgyat is. George Harrison hippinyaklánca például 10 ezer fontért (3,9 millió forintért) kelt el.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát - Háborús híreink hétfőn

Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát - Háborús híreink hétfőn

11 napos "terrorelhárító" gyakorlatba kezdtek a kínai és fehérorosz katonák a lengyel határon található Breszt városa mellett. Az orosz külügyi tárca bejelentette: mostanra biztossá vált, hogy amerikai fegyverekkel is lövik Oroszországot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök "béketurnéjának" harmadik állomása Peking volt. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök délután azt mondta: Orbán Viktor nem közvetíthet Oroszország és Ukrajna közt, de más országok segítségére nyitott. Lengyelország megállapodást kötött Ukrajnával, melynek keretein belül a későbbiekben orosz rakétákat lőhetnek le az ukrán légtérből. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×