eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Brutális autós rekord a banditától

Az elektromos autóval megtett leghosszabb út rekordját állíthatták fel.

Az elektromos autóval megtett leghosszabb út rekordját állította fel elmondása szerint egy holland férfi, aki vasárnap érkezett Sydney-be, Amszterdamból indult 95 ezer kilométeres világ körüli útja utolsó állomására.

Blue Bandit (Kék bandita) elnevezésű, elektromossá átalakított autójával Wiebe Wakker Hollandiától Ausztráliáig 33 országot szelt át. A több mint három évig tartó utazás költségeit, az autó töltését, a sofőr élelmét és szállását adományokból finanszírozták.

A klímaváltozás elleni fellépést sürgető Wakker Törökországon, Iránon, Indián, Burmán és Malajzián is átutazott. Útvonalát menet közben a honlapjára küldött meghívások alapján alakította ki.

"A fenntartható mobilitás előnyeinek bemutatásával változtatni akarok az emberek szemléletmódján és arra akarom ösztönözni őket, hogy térjenek át az elektromos autóra" - mondta el Wakker.

A férfi becslései szerint autója a világ körüli úton mintegy 6785 liter üzemanyagot fogyasztott volna. Az elektromossá alakított Blue Bandit viszont 200 kilométert képes megtenni egy töltéssel. Wakker elárulta, hogy a kocsi feltöltésére egész úton mindössze 300 dollárt (86 ezer forintot) költött. Útja végén arról is beszélt, hogy a legszebb emlékei az emberek kedvességéhez fűződtek.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×