eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes
Nyitókép: Pixabay

Lesz, ahol hétfőn már szinte nyári időben sütkérezhetnek

Máshol viszont az eső jellemzi majd a napot, és lesz, ahol éjjel a 0 fokot közelíti majd a hőmérséklet. A nagyobb esők csak később érkeznek.

A csendes vasárnapi idő után hétfőn már a gomolyfelhők kerülnek túlsúlyba az égen, a déli vidékeken pedig felhősebb körzetek is előfordulhatnak. A hajnali órákban néhol pára, foltokban köd képződhet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn a Dunántúlon alakulhatnak ki nagyobb számban záporok, illetve helyenként zivatarok, másutt csak futó zápor valószínű. Vasárnap a délkeleti, hétfőn a keleti, északkeleti szél megélénkül, időnként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között alakul. Az Északi-középhegység völgyeiben lehet pár fokkal hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 19 és 26 fok között várható. Az Alföld északi részén lesz a legmelegebb.

Az Időkép hétfő délutánra 19-24 fokot valószínűsít, hozzátéve, hogy a csapadékos tájakon több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Csütörtökön visszaesik a hőmérséklet és több lesz az eső

Kedden a napos időt felváltva több tájegységen is kialakulhat egy-egy lokális jellegű zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északias szél. Délután 19-24 fok várható, de a záporok, zivatarok felfrissíthetik a levegőt.

Szerdán és csütörtökön is számítani kell a rövid napos időszakok mellett többfelé záporok, zivatarok kialakulására. Sokfelé lesz élénk a szél, de a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik. Mérséklődik a nappali felmelegedés, a maximumok nagyrészt 20 fok alatt maradnak.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×