eur:
399.12
usd:
364.74
bux:
74011.67
2024. október 10. csütörtök Gedeon
Szegedi Csaba halőr egy horgász engedélyét ellenőrzi a fővárosi Népszigeten 2017. augusztus 11-én. A halőrök munkájához szükséges új eszközök vásárlására idén 470 millió forint állami támogatásra pályázhattak a halőrszolgálatok.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Fontos változást vezetnek be a Velencei-tónál

Vége a bérelt helyeknek a tóparton.

Az évszakhoz képest kifejezetten enyhe időben a Velencei-tó nagy részéről eltűnt a jég, ezért megjelentek a horgászok. Mint a feol.hu írja, többen próbálkoztak békéshalak fogásával, és a sok bodorka mellett már egy egy dévérkeszeg is horogra akadt. A csuka fogási tilalma miatt a süllő vált a ragadozó halak kedvelőinek célpontjává, és több kisebb példány mellett egy három és fél kilós fogasüllő is horogra akadt.

A Velencei-tóra vonatkozó horgászrend szabályai módosultak:

a parti horgászhelyeket folyamatosan, több napon keresztül elfoglalni legfeljebb csak 72 órán keresztül szabad.

Az egybefüggő, többnapos helyfoglalást követően ötszáz méteres körzeten belül ismételten letelepedni tilos, ilyen esetben a horgász leghamarabb tizenöt nap múlva térhet csak vissza ugyanarra a helyre. Ez a szabály nem vonatkozik a kempingek és a magánterületek partszakaszait használókra.

Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk ma, a kínai piacon folytatódott a stimulus-rali utáni korrekció, míg mas ázsiai piacok emelkedtek. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén vegyes mozgások látszottak a nap első felében, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×