eur:
394.8
usd:
365.37
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) munkatársai szemétszállító járműbe - kukásautóba - rakják, majd elszállítják a főváros XII. kerületének egyik mellékutcájából a lakosság által előző nap a járdára kitett, majd guberálók által időközben jócskán széttúrt lomot. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Megjöttek az utcákra az intelligens kukák

Intelligens hulladékgyűjtő edényeket helyeztek ki a Zalaegerszegen csütörtökön.

Érzékelik a szenzoraik, ha megtelnek, és erről értesítik a szolgáltató céget azok az intelligens hulladékgyűjtő edények, amelyeket csütörtökön adtak át és mutattak be sajtótájékoztatón - írja a Zaol.hu.

A megyeszékhelyen a Köztársaság úti utolsó tízemeletes házhoz, valamint a Gasparich és Platán sor kereszteződése közelébe telepítették a

hat darab, földbe süllyesztett, 3–3 köbméteres szelektív hulladékgyűjtőt.

Az okoskukákat az Európai Unió által 85 százalékos mértékig, összesen 56 millió forinttal támogatott EcoSmartCities program egyik elemeként szerezte be Zalaegerszeg, és hasonlókat vásárolt a projekt keretében a horvátországi Ludbreg önkormányzata is.

Az átadás alkalmából Balaicz Zoltán polgármester arról is beszélt, hogy a projekthez kapcsolódóan a Smart City programban

olyan mobiltelefonos applikációt fejlesztenek és tesznek elérhetővé márciustól, amely egyszerűsíti az illegálisan lerakott szemét helyének bejelentését.

A Varasdtól 20 kilométerre fekvő, 3500 lakosú Ludbreg polgármestere, Dubravko Bilic köszönetet mondott az együttműködési lehetőségért. Kiemelte, Ludbregben is zajlik a Smart City program, és a horvát települések között élen járnak az uniós támogatások elnyerésében, felhasználásában, ezzel járulva hozzá a város ökológiai értékeinek megőrzéséhez a jövő nemzedék számára is.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Pozitív hangulatban telik a kereskedés az európai tőzsdéken, ezzel a régió piacai javítani tudnak a tegnapi eséshez képest. Ehhez képest az USA-ban sokkal visszafogottabb mozgásokat látunk annak ellenére, hogy a friss adatok a munkaerőpiac lassulását mutatták, ami jó hír lehet a Fed kamatvágása szempontjából. Nagyobb mozgásokra azonban nem kell ma számítani az USA-ban, hiszen a Függetlenség Napja miatt már ma is korábban zár a tőzsde, holnap pedig nem lesz kereskedés, tehát várhatóan kisebb volumenekre lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×