eur:
393.1
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels

Fontos változást vezetett be Magyarországon a Coca-Cola

Januártól csak kalóriamentes vagy alacsony kalóriatartalmú italokat értékesít már nemcsak az általános iskolák, hanem a középiskolák számára is.

A jogszabályi előírásoknál is szigorúbb önkéntes kereskedelmi korlátozást vezetett be a Coca-Cola HBC Magyarország. Az üdítőitalgyártók európai érdekképviseleti szervezetének vállalása értelmében a szövetség tagvállalatai 2019-től kizárólag kalóriamentes vagy alacsony kalóriatartalmú (legfeljebb 20 kalória/100 milliliter energiatartalmú) italokat árusítanak a középiskolákban. A szervezet tagjaként januártól a Coca-Cola HBC Magyarország is csak ilyen termékeket szállít a hazai középiskolákban működő büfékbe.

Az új európai vállalás több mint negyvenmillió fiatalt érint Európában a kontinens mintegy ötvenezer középiskolájában. 2006 óta kizárólag ásványvizet, illetve magas gyümölcstartalmú gyümölcslevet árusít a Coca-Cola az általános iskoláknak, a 6 és 8 osztályos középiskoláknak, továbbá a 12 év alatti gyermekek körében nem folytat reklámtevékenységet.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×