eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán
Változatos időjárást hoz a hétvége

Változatos időjárást hoz a hétvége

Szombat estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, egyre enyhébb, majd átmenetileg szárazabb, kissé hidegebb léghullámok érkeznek.

Szombat reggelig túlnyomóan borult lesz az ég, csak az éjszaka második felétől szakadozik észak felől a felhőzet. Átmeneti szünetekkel többfelé várható változó intenzitású, ismétlődő havazás, de eleinte északnyugaton, délen, délkeleten ónos szitálás, ónos eső, fagyott eső is valószínű.

Szombaton nagyrészt szakadozott felhőzet lesz felettünk, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délután délnyugat felől ismét beborul az ég. Kezdetben délkeleten, napközben néhol, este a délnyugati határvidéken kisebb havazás előfordulhat. Az északi, északnyugati szél élénk, főként északkeleten időnként erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -2 és +2 fok között alakul.

Vasárnap kezdetben általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de északkeleten lehetnek gyengébben felhős körzetek is. Késő délelőttől délnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Nyugaton és délen hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között alakul, de a kevésbé felhős tájakon -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +4 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×