eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Két településen veszélyes a légszennyezettség

Két településen veszélyes a légszennyezettség

Két településen veszélyesnek, három helyen egészségtelennek minősítette a levegő minőségét a magas szállópor-tartalom miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) szerdán.

Térképük szerint több helyen, főként az ország keleti felében magas a légszennyezettség.

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt Szolnokon és Putnokon veszélyesnek minősítették a levegőt, de Kazincbarcikán, Sajószentpéteren és Nyíregyházán is eléri az egészségtelen szintet a légszennyezettség mértéke.

Az OKK térképén a kifogásolt levegőminőséget jelző zöld színnel jelölték Salgótarjánt, Miskolcot, Debrecent, valamint Székesfehérvárt. Másutt - köztük a fővárosban - jelenleg elfogadható a levegő minősége.

Két településen veszélyes a légszennyezettség

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKK a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási vagy riasztási fokozatát.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×