Infostart.hu
eur:
388.75
usd:
330.02
bux:
111046.97
2025. december 24. szerda Ádám, Éva

Tematikus gasztrohetek a Vörösmarty téri Adventi és Karácsonyi Vásárban

Az ünnepek alatt a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár hüttéjében naponta más-más, a Kárpát-medence gasztronómiáját népszerűsítő programokat tartanak díjmentesen. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és a vásár vendéglátósainak együttműködésében év végéig a klasszikus hazai ízek mentén kóstolhatnak különlegességeket a Vörösmarty térre kilátogatók.

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárt szervező BFTK és a Vörösmarty térre kitelepült vendéglátósok idén a Kárpát-medencei gasztronómia népszerűsítését tűzték ki célul. Év végéig tematikus hetek keretében a vásár hütte-bisztrójában változatos alapanyagokat felhasználva tartanak látványfőzéseket, ételkóstolókat az Iránból nemrég hazatért Ramon Batta Domingó rezidens séffel, különféle gasztrotermékek és borok kóstolóját a hütte házigazdájával, Németh Richarddal (Wine Flow).

A hütte-bisztró vendéglátásának célja, hogy a Kárpát-medence gasztronómiai remekeit vonultassa fel hagyományhűen, kistermelői alapanyagokkal, a szakmájukban elismert vendégséfekkel, sommelier-kkel, borbárosokkal, borászokkal, csokoládészakértőkkel, pálinkamesterekkel, sörfőzőkkel, baristákkal, pezsgőkészítőkkel, kávépörkölőkkel.

Ahogy a hütte-bisztró, úgy a téri vendéglátósok – XXL Catering, Piknik Centrum, Alem Duna, Anonymus Bar&More, Katlan Tóni konyhája, Éléskamra Gasztro – kínálatában is megtalálhatók a minőségi borok és pezsgők, prémium pálinkák. A forralt bor ugyancsak fontos eleme a vásár gasztrokínálatának, amely a megnevezett egységekben komoly reformon esett át. Lassan sült malac, magyaros raclette burger, kacsakolbász, egészben sült fogas, kacsahússal töltött káposzta, kaláccsal töltött májas hurka – hogy csak néhány remek, alapjaiban hagyományos, kivitelezésében újragondolt ételt emeljünk ki a vendéglátósoktól.

Nyílt nap a hütte-bisztróban

December 20-án egy, a sajtó számára tartott nyílt nap keretében mutatta be a téri vendéglátás saját étel- és italkínálatát. A sajtó munkatársai az alábbiaikat kóstolhatták:

Béres Szőlőbirtok – Furmint 2016, 5 Puttonyos Aszú 2008)

Brebis Pezsgő – Chardonnay Brut, Pinot Noir Rosé

Lucky Cup – a „magyar kávé”

#BalatonAlapanyagai – keszthelyi tokhal és töreki bab

Címlapról ajánljuk
Blanckenstein Miklós: ünnepkor beavatódunk abba a helyzetbe, és tisztázzuk a legfontosabbat – karácsonykor a Jézussal való kapcsolatot

Blanckenstein Miklós: ünnepkor beavatódunk abba a helyzetbe, és tisztázzuk a legfontosabbat – karácsonykor a Jézussal való kapcsolatot

„A szeretet szót kell kicsit pontosítani, mert ténylegesen ilyenkor mindenki próbálja kifejezni a másik felé a szeretetét, ez benne van. De ez az Isten szeretetének az ünnepe, hogy ő szeret minket, mert megtestesült és eljött ez a mag. Hogy ebből adódóan mi is megpróbálunk egy hasonló gesztussal jelen lenni a másik életében, az a következmény” – mondta Blanckenstein Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában, arra a kérdésre, hogy a karácsony egy katolikus pap szempontjából is a szeretet ünnepe-e.

Az űrből fognak ellenőrizni – ismertette az új, 20 pontos béketervet Volodimir Zelenszkij

Az ukrán elnök első alkalommal vázolta fel Ukrajna és az Egyesült Államok között megvitatott 20 pontos béketerv-javaslat főbb pontjait, amelyek szerinte alapul szolgálhatnak az Oroszországgal háború lezárását célzó jövőbeli megállapodásokhoz. A magyarokat is érintő vállalás is szerepel a tervezetben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×