eur:
407.55
usd:
357.73
bux:
0
2025. április 20. vasárnap Tivadar

Tematikus gasztrohetek a Vörösmarty téri Adventi és Karácsonyi Vásárban

Az ünnepek alatt a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár hüttéjében naponta más-más, a Kárpát-medence gasztronómiáját népszerűsítő programokat tartanak díjmentesen. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és a vásár vendéglátósainak együttműködésében év végéig a klasszikus hazai ízek mentén kóstolhatnak különlegességeket a Vörösmarty térre kilátogatók.

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárt szervező BFTK és a Vörösmarty térre kitelepült vendéglátósok idén a Kárpát-medencei gasztronómia népszerűsítését tűzték ki célul. Év végéig tematikus hetek keretében a vásár hütte-bisztrójában változatos alapanyagokat felhasználva tartanak látványfőzéseket, ételkóstolókat az Iránból nemrég hazatért Ramon Batta Domingó rezidens séffel, különféle gasztrotermékek és borok kóstolóját a hütte házigazdájával, Németh Richarddal (Wine Flow).

A hütte-bisztró vendéglátásának célja, hogy a Kárpát-medence gasztronómiai remekeit vonultassa fel hagyományhűen, kistermelői alapanyagokkal, a szakmájukban elismert vendégséfekkel, sommelier-kkel, borbárosokkal, borászokkal, csokoládészakértőkkel, pálinkamesterekkel, sörfőzőkkel, baristákkal, pezsgőkészítőkkel, kávépörkölőkkel.

Ahogy a hütte-bisztró, úgy a téri vendéglátósok – XXL Catering, Piknik Centrum, Alem Duna, Anonymus Bar&More, Katlan Tóni konyhája, Éléskamra Gasztro – kínálatában is megtalálhatók a minőségi borok és pezsgők, prémium pálinkák. A forralt bor ugyancsak fontos eleme a vásár gasztrokínálatának, amely a megnevezett egységekben komoly reformon esett át. Lassan sült malac, magyaros raclette burger, kacsakolbász, egészben sült fogas, kacsahússal töltött káposzta, kaláccsal töltött májas hurka – hogy csak néhány remek, alapjaiban hagyományos, kivitelezésében újragondolt ételt emeljünk ki a vendéglátósoktól.

Nyílt nap a hütte-bisztróban

December 20-án egy, a sajtó számára tartott nyílt nap keretében mutatta be a téri vendéglátás saját étel- és italkínálatát. A sajtó munkatársai az alábbiaikat kóstolhatták:

Béres Szőlőbirtok – Furmint 2016, 5 Puttonyos Aszú 2008)

Brebis Pezsgő – Chardonnay Brut, Pinot Noir Rosé

Lucky Cup – a „magyar kávé”

#BalatonAlapanyagai – keszthelyi tokhal és töreki bab

Címlapról ajánljuk

Ukrajna már alkudozik az orosz tűzszünetről

Ha tényleg megvalósul a teljes tűzszünet húsvét idejére, akkor Ukrajna azt javasolja, hogy hosszabbítsák meg azt az április 20. utáni időszakra is - írta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton az X-en, néhány órával azt követően, hogy Vlagyimir Putyin bejelentette: az orosz fél egyoldalú húsvéti tűzszünetet hirdet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.04.22. kedd, 18:00
Szűts Ildikó
a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×