A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárt szervező BFTK és a Vörösmarty térre kitelepült vendéglátósok idén a Kárpát-medencei gasztronómia népszerűsítését tűzték ki célul. Év végéig tematikus hetek keretében a vásár hütte-bisztrójában változatos alapanyagokat felhasználva tartanak látványfőzéseket, ételkóstolókat az Iránból nemrég hazatért Ramon Batta Domingó rezidens séffel, különféle gasztrotermékek és borok kóstolóját a hütte házigazdájával, Németh Richarddal (Wine Flow).
A hütte-bisztró vendéglátásának célja, hogy a Kárpát-medence gasztronómiai remekeit vonultassa fel hagyományhűen, kistermelői alapanyagokkal, a szakmájukban elismert vendégséfekkel, sommelier-kkel, borbárosokkal, borászokkal, csokoládészakértőkkel, pálinkamesterekkel, sörfőzőkkel, baristákkal, pezsgőkészítőkkel, kávépörkölőkkel.
Ahogy a hütte-bisztró, úgy a téri vendéglátósok – XXL Catering, Piknik Centrum, Alem Duna, Anonymus Bar&More, Katlan Tóni konyhája, Éléskamra Gasztro – kínálatában is megtalálhatók a minőségi borok és pezsgők, prémium pálinkák. A forralt bor ugyancsak fontos eleme a vásár gasztrokínálatának, amely a megnevezett egységekben komoly reformon esett át. Lassan sült malac, magyaros raclette burger, kacsakolbász, egészben sült fogas, kacsahússal töltött káposzta, kaláccsal töltött májas hurka – hogy csak néhány remek, alapjaiban hagyományos, kivitelezésében újragondolt ételt emeljünk ki a vendéglátósoktól.
Nyílt nap a hütte-bisztróban
December 20-án egy, a sajtó számára tartott nyílt nap keretében mutatta be a téri vendéglátás saját étel- és italkínálatát. A sajtó munkatársai az alábbiaikat kóstolhatták:
Béres Szőlőbirtok – Furmint 2016, 5 Puttonyos Aszú 2008)
Brebis Pezsgő – Chardonnay Brut, Pinot Noir Rosé
Lucky Cup – a „magyar kávé”
#BalatonAlapanyagai – keszthelyi tokhal és töreki bab