eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Elképesztő alkalmazás, a vakok végre láthatnak

Elképesztő alkalmazás, a vakok végre "láthatnak"

Egyelőre csak iPhone-okra létezik, de már hét nyelven működik a frissen díjazott app.

Az Aipoly segít a látásukban korlátozott embereknek felismerni hétköznapi tárgyakat a wc-papírtól a villán át a kólásüvegig, ráadásul mindezt nemsokára valós időben, mozgás közben is. Vagyis megmondja majd például, hogy most épp egy esernyős ember sétált el előttünk, vagy egy biciklis indul el a jobb oldalunkon.

Az adatbázisa óriási: felismer színeket, ételeket (akár a rament vagy a rambutánt is), virágokat, ha kell, autóalkatrészeket, illetve azonosít élelmiszereket a közértben.

Mindehhez csupán annyit kell tenni, hogy a telefont az adott tárgy felé irányítjuk, vagy épp csak körbeforgatjuk magunk körül, és az alkalmazás máris kiírja és bemondja, hogy miket azonosít.

Az Airpoly, amely megnyerte az idei CES (Consumer Electronics Show, a világ legnagyobb szórakoztató-elektronikai kiállítása) innovációs díját, egyelőre hét nyelven működik. A fejlesztőik már az Aipoly szemüveg megalkotásán dolgoznak.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×