eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Brutális sebességgel száguldott egy elektromos autó!

Minden korábbi rekordját megdöntötte a világ leggyorsabb elektromos autója, a Venturi Buckeye Bullet (VBB-3), amely elérte az óránkénti 576 kilométeres csúcssebességet - jelentette be a gépkocsi konstruktőre.

Az LVBB-3 egy másik rekordot is megdöntött, amikor egymérföldes (1,6 kilométer) távon 549,43 kilométer/órás sebességgel haladt.

A rekordokat a gépkocsival a Salt Lake Cityhez közeli Bonneville sós síkságon állította fel az elektromos gépkocsi vezetője, az amerikai Roger Schroer. A Bonneville-tó kiszáradt medrének tükörsima felszínén már számos szárazföldi sebességrekordot állítottak fel gépkocsival.

A VBB-3-at az Ohiói Egyetem diákjai fejlesztették ki a sportautókat gyártó Venturi cég közreműködésével.

Az amerikai elektromos autó legutóbb 2010-ben állított fel gyorsasági rekordot, amikor elődje, a Buckeye Bullet 2.5 egymérföldes (1,6 kilométer) szakaszon óránkénti 495 kilométeres átlagsebességet ért el, míg csúcssebessége 515km/h volt.

Az új fejlesztésű autóval a Giorgio Rizzoni vezette ohiói csapat el akarja érni a 643,7 km/h sebességet.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×