eur:
397.87
usd:
359.21
bux:
74265.67
2024. október 1. kedd Malvin

Nem tudja, mit vegyen karácsonyra? Itt a parfüm - 37 millióért!

Nem tudja, mit ajándékozzon karácsonyra a barátnőjének, akinek már megvan mindene? Ez nem lehet gond, egy brit cég kínálja a tökéletes ajándékot: a világ legdrágább parfümjét.

A No.1 új változata, az Imperial Majesty csak erősen korlátozott mennyiségben kerül forgalomba, az ára ismeretében nem véletlenül: ez ugyanis a világ legdrágább parfümje, amelyből egy üveg 215 ezer dollárba (37 millió forintba) kerül.

De megéri az árát: az 500 milliliteres üvegcse Baccarat kristályból készült, és egy ötkarátos gyémántokkal kivert, 18 karátos aranylánc díszíti. Megvásárolni kizárólag karácsonyig lehet.

A parfümöt a Clive Christian brit luxuscikkeket gyártó cég dobta piacra, és a világ legdrágább parfümjeként bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. "Az árában benne van a kézbesítési díj is - egy Bentley-vel viszik házhoz" - nyilatkozta a Guinness szóvivője, Madalyn Bielfeld.

A parfüm annyira exkluzív, hogy mindössze tíz üveg készült belőle, és előre meg kell rendelni. "Azzal a tudattal terveztük meg, hogy az ár nem számít" - ismerte el Clive Christian, az illat "szülőatyja".

Azoknak a reménybeli vásárlóknak a számára, akiknek mégis számít az ár, ajánlanak egy olcsóbb változatot is az illatkompozícióból, amelyet egzotikus alapanyagokból, többek között tahiti vaníliából és érett indiai szantálfából alkottak. Ebből már 2350 dollárért (403 ezer forintért) kapható 30 milliliter New Yorkban, az Ötödik sugárúton, a Saksnál. A még kevésbé erős koncentrációjú szprét pedig már 865 dollárért vesztegetik.

"Számomra ez a parfüm jelenti az abszolút luxust" - jelentette ki Clive Christian.

Címlapról ajánljuk
Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

A folyamatos gazdasági lassulás miatt Kína szelete a világgazdaság tortájában zsugorodásnak indulhat – mondta az InfoRádióban a Danube Institute vezető kutatója. Horváth Csaba Barnabás szerint ezzel együtt az ázsiai ország megtarthatja az Egyesült Államok mögötti második helyét a világhatalmak rangsorában, ugyanakkor az újonnan iparosodó, gyorsan fejlődő dél-ázsiai országok is egyre kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek.

Gulácsi Péter kimaradt a keretből, Angliából hívott meg újabb újoncot a kapitány

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét. A névsorban ismét szerepel újonc, a nyáron Angliába szerződött Szűcs Kornél. Még nagyobb meglepetés, hogy Gulácsi Péter, aki a legutóbbi forduló után is beválasztottak a Bundesliga „Hét csapatába”, kimaradt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Közel két éve nem történt ilyen a forinttal - Mi vár ránk 400 fölött?

Közel két éve nem történt ilyen a forinttal - Mi vár ránk 400 fölött?

Ha csupán a jelenlegi trendeket nézzük, akkor már csak idő kérdésre, hogy mikor lépi át az euró-forint árfolyama a lélektani szempontból kritikusnak mondható 400-as szintet, a grafikonon ráadásul most olyan dolgokat is láthatunk, melyek még nagy bajt hozhatnak a forint számára. Megnéztük, hogy mi várhat a forintra, ha valóban átüti a 400-as szintet az árfolyam. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×