eur:
397.06
usd:
356.61
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Új Las Vegas épül Spanyolországban

Hatalmas kaszinó és témapark város épül Aragóniában; a helyi kormányzat a múlt héten fogadta el a "spanyol Las Vegas" építésének 17 milliárd eurós tervét.

A kaszinóváros ötezer holdon épül fel a következő évtizedben Kelet-Spanyolországban. A terv többek között 32 szálloda és öt témapark építését tartalmazza. A spanyol kaszinóváros hasonlítani fog Las Vegasra, még kápolnákat is terveznek, hogy ide csábítsák a házasodni vágyó turistákat.

Építenek majd egy stadiont és egy konferenciaközpontot is - sőt, hogy a kaszinóváros igazán spanyol legyen, egy arénát is a bikaviadalok számára.

Az egyik témaparkot Kémvilágnak nevezik majd - ez a James Bond filmekre épül. A megnyitáskor a tervek szerint a sztárvendégek a Casino Royale főszereplői, Daniel Craig és Eva Green lesznek.

A remények szerint a spanyol Las Vegas Európa kaszinóközpontja lesz, ahova évente legalább 12 millió vendéget várnak. A kaszinóvárost egyelőre egyszerűen Gran Escalának - vagyis Nagyméretűnek nevezik.

A tervekről formálisan a jövő hónapban számolnak majd be, de a hírek szerint grandiózus vállalkozásra készülnek. A kaszinók felölelik az egész emberi történelmet: barlanglakó krupiék éppen úgy lesznek, mint római centúriók vagy KGB-ügynökök.

A Nagy-Britanniában bejegyzett International Leisure Development három lehetséges európai helyszínből választotta ki Aragóniát. Az olcsó telekárak és a zaragozai repülőtér közelsége miatt választották.

A helyi kormányzat pedig örömmel fogadta a tervet. Marcelino Iglesias reményei szerint a kaszinóváros 30 ezer új munkahelyet teremt majd.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×