eur:
394.36
usd:
354.49
bux:
72665.2
2024. szeptember 18. szerda Diána

Már a fogkefe is kioktat minket?

Képzelje el, hogy fogkeféje tanácsokat ad önnek: mossa meg a fogát hátul is, ne nyomja annyira a kefét, és még fél percig foglalkozzon rágószerve megtisztításával. Mindez már nem csak a képzelet szüleménye.

A legújabb generációs fogkefe ugyanis képes minderre. Nem csupán elektromos, amit nem kell mozgatnunk, mert sörtés feje forog, hanem egy adóvevővel is el van látva.

A készülék így vezeték nélküli összeköttetésben van egy szerkezettel, amit egy LCD-kijelzővel is elláttak.

Ha például túl gyengén érintjük meg fogunkat a kefével, a kijelző ezt kiírja számunkra, mint ahogy azt is: még pontosan mennyi ideig kell bíbelődnünk fogunk tisztításával.

Kevesen tudják megfizetni

Bár a mosolyunkat széppé varázsolja, valószínűleg senkinek sincs kedve mosolyogni, ha meghallja a készülék árát, az ugyanis 140 fontba, azaz több mint 50 ezer forintba kerül.

A kérdés csak az: szükségünk van-e egy műszer segítségére a tökéletes fogmosáshoz?

A legtöbb fogorvos szerint a legfontosabb, hogy elegendő ideig tartson a fogmosás, azaz legalább két percig. Olyan berendezések már eddig is készítettek, főleg a gyermekek számára, amelyeket be lehet állítani egy bizonyos időtartamra, és ennek elteltével csörögni kezd.

Ezek pont olyanok, mint a főzéshez használt szerkezetek, amely azok számára hasznos, akik maguktól akár órákig is a sütőben felejtenék a csirkét.

Fogmosás óraműpontossággal

Hogy a most kifejlesztett készülék mennyivel nyújt többet ezeknél? A kétperces időtartamot négy egységre osztja, és jelzi, hogy a mikor melyik részét kell megmosnunk a fogazatunknak.

Azt is jelzi, hogy a mosás elég alapos volt-e, illetve azt is, hogy nem nyomtuk-e túl gyengén vagy túl erősen a fogunkhoz a kefét.

Akinek ez magától problémát okozna, az vegye meg a készüléket. Ha látni akarja a készüléket, kattintson ide.

Címlapról ajánljuk
Nem kicsit vált be a Lajta-vésztározó megnyitása
Vízügy

Nem kicsit vált be a Lajta-vésztározó megnyitása

A beavatkozás jó döntésnek bizonyult, Mosonmagyaróvár fölött már érezteti hatását a levonuló víztömeg csökkenésében. A dunai árhullám tetőzése jelenleg a szlovákiai Dévény térségében tart, a Dunakanyarban várhatóan még két napig emelkedik a vízszint.

Budapestre vezethetnek a rejtélyes közel-keleti robbantássorozat szálai

Állítólag egy magyar vállalat gyártotta azokat a személyhívókat, amelyek nagyjából egy időben robbantak fel Libanonban és Szíriában, megölve legalább kilenc embert és több mint háromezret megsebesítve. Az InfoRádiónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő kétli, hogy Magyarországon hekkelték volna meg a készülékeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×