eur:
394.59
usd:
354.59
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Számológép kell a vásárláshoz

Nagy-Britanniában az élelmiszergyártó cégek félrevezették a vásárlókat, termékeik címkéjén ugyanis nem akkora mennyiségű sót tüntettek fel, mint amennyi valójában az áruban volt.

A szigetországban az egészséges étkezés ösztönzői már elérték, hogy a gyártóknak fel kelljen tüntetniük a termék pontos összetételét, tápértékét, kalória- és sótartalmát.

A cégek ennek eleget is tettek, igaz, egyelőre csak a formai szabályoknak, a tartalmiaknak nem.

Kiderült, hogy azok, akik alkalmazzák az új címkézési szabályt, kozmetikázzák az élelmiszer adatait, és az egészségtelennek tartott összetevőkből nem a valós számokat szerepeltetik.

A problémát az okozza, hogy az árun nem egységes mérték alapján tüntetik fel az összetevőket. A termékeket pedig kisebb kiszerelésbe csomagolták, így alacsonyabb értékek szerepelnek például a só- vagy zsírtartalom helyén.

Olyan is előfordul, hogy a kiszerelés ugyan nem változott, a tápértéket azonban nem a csomagnak megfelelő mennyiségre, hanem annál jóval kisebbre adják meg.

Így annak a vásárlónak, aki követni akarja, hogy hány kalóriát visz be a szervezetébe, hosszas számolást igényel ennek kiderítése.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×