eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Miért dagadtabb a férfiak pénztárcája?

Uniós adatok szerint a közösség területén a gazdasági szféra minden ágazatában 15 százalékkal alacsonyabb a nők fizetése, mint a férfiaké.

Az Európai Unió foglalkoztatásért, szociális ügyekért és esélyegyenlőségért felelős biztosának jelentésében az olvasható, hogy ez a különbség az elmúlt tíz évben nem csökkent.

Vladimír Spidla azt mondta: az eltérést a diszkrimináció mellett az is okozhatja, hogy a nők olyan munkát végeznek - ilyen például a háztartás vezetése - amiért nem kapnak fizetést.

A statisztikák szerint a nők és a férfiak bére közötti különbség a munkavállalók életkorának előrehaladtával, végzettségük szintjének és a munkaévek számának emelkedésével egyre növekszik, az 50-59 éves korosztályban például meghaladja a 30 százalékot.

Az uniós biztos hangsúlyozta: a díjazásbeli eltérést, amely annak ellenére áll fenn, hogy a lányok az adatok szerint jobb eredményeket érnek el az iskolában és több közöttük az egyetemet végzett munkakezdő, minél előbb meg kell szüntetni.

Címlapról ajánljuk

Árvíz - Magyar Péter arra kéri Orbán Viktort, hogy ne Strasbourgba, hanem a gátra menjen

A Tisza Párt vezetője és több tucat szimpatizánsai munkába álltak a Duna partján, a pártelnök szerint katasztrófavédelem, honvédség, rendőrség sehol. A DK is kiadta a maga közleményét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×