eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

"Megmenthették volna a fiamat, de csak vitatkoztak"

Élesen bírálta a mentőalakulatokat az a férfi, akinek a 28 éves fia meghalt a nagy-britanniai áradásokban, mert beszorult a lába egy csatornafedélbe. A fiatalember négy órát töltött nyakig a vízben, a halálát kihűlés okozta.

A tűzoltók nem tettek meg mindent a 28 éves Mike Barnett megmentése érdekében - állítja a fiatalember apja és munkaadója. "Kimenthették volna, de csak vitatkoztak, hogy mit tegyenek. Ha levágták volna a lábát, az sem lett volna baj, de legalább életben maradt volna" - állítja az apa.

Az egyik szomszéd még a tűzoltók kiérkezése előtt többször lemerült, hogy kiszabadítsa a fiatalembert, de nem tudta kihúzni a lábát. A tűzoltók próbálták elvágni a rostélyt, de ők sem jártak sikerrel. A drámai mentési kísérleteket élőben közvetítették a brit tévécsatornák június 25-én.

A fiatalember munkaadója is a mentőalakulatok felelősségét feszegette. "Elég sokáig tartott, mire kiértek, Mike pedig egyre gyengült. Ötletük sem volt, hogyan mentsék meg. Nem kellett volna más, csak egy lánc és egy Land Rove ahhoz, hogy kiszabadítsák" - vélekedett Geoffrey Claxton.

A helyi tűzoltóparancsnok tagadja, hogy hibáztak volna. Szerinte mindent megtettek a fiatalember megmentése érdekében. A többi már a halottkém dolga - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×