eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Újabb fejezet a digitális gigászok csatájában

A nagyfelbontású DVD-k szabványháborújának újabb fejezeteként az egyik vezető amerikai videokölcsönző cég a Sony által kifejlesztett Blu-ray mellett tette le a garast. Ezzel komoly csapást mért a rivális Toshibára, a HD-DVD kifejlesztőjére.

Megvan az új tévé, most akkor jó lenne egy jó minőségű filmet nézni rajta - gondolja valószínűleg sok újdonsült plazma- és lcd-tévé tulajdonos.

A fogyasztók nagy része azonban kivár, mert azon kívül, hogy az árak csillagászatiak, nem dőlt még el, hogy melyik formátum, a Blu-ray, vagy a HD DVD nyeri meg az újabb technológiai szabványháborút.

Az amerikai Blockbuster videokölcsönző hálózat most olyan lépést tett, amely siettetheti a végkifejletet.

A cég közölte, hogy a vásárlók a Sony által kifejlesztett Blu-ray nagyfelbontású DVD-ket viszik jobban, szemben a másik formátummal, a Toshiba HD-DVD-jével.

Mindkét szabvány a hagyományosnál nagyságrendekkel nagyobb adatmennyiséget tud tárolni a lemezeken úgy, hogy közben a képminőség is sokkal jobb a hagyományos DVD-nél.

A háború kimenetelét úgy tűnik a nagy stúdiók is siettetik, ugyanakkor úgy lépnek fel, hogy korlátozzák a szabad választás lehetőségét. A legtöbb stúdió filmjei nagyfelbontású verzióját csak Blu Ray lemezen dobja piacra. Kivétel a Universal, amely egyedüliként a nagyok közül a HD DVD-re szavazott.

Az utóbbi formátumot népszerűsítő szakmai csoport egyik elnöke szerint, ha a megjelenés után ilyen rövid idővel akarnak dönteni az új szabványokról, akkor valójában nem adnak esélyt a fogyasztóknak a választásra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×