eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

A levegőszennyezés veszélyezteti az olimpiát

Leginkább talán a levegőszennyezés miatt aggódnak a pekingi olimpia szervezői. A kínai főváros egét szinte állandóan sötét felhők borítják. "A lehető legjobb levegőt akarjuk biztosítani a sportolók számára" - mondta egy csütörtöki konferencián a szervezőbizottság főtitkára Kaliforniában.

Javul a pekingi levegő minősége - állítja Vang Vej; míg 1998-ban a levegő szennyezettsége szempontjából száz "jó" napot mértek, tavaly már 241-et.

A pekingi olimpia 2008. augusztus 8-án kezdődik. A játékokra félmillió külföldi látogatót várnak, és a versenyeket több milliárd néző követi majd televízión keresztül.

Szabadon mozoghatnak

Vang azt ígérte, hogy a külföldi újságírók szabadon mozoghatnak majd, hogy beszámolhassanak a versenyeken kívül a gyors szociális és gazdasági változásokról is.

"Nem akarjuk semmiben korlátozni a mozgásukat és a munkájukat" - mondta a főtitkár.

Nem köpköd, nem szemetel!

A pekingieket igyekeznek felkészíteni arra, hogy udvariasan fogadják a külföldieket: ne tolakodjanak, ne köpködjenek, és ne dobálják el a szemetet.

Arra is megtanítják őket, hogyan kell drukkolni a számukra esetleg ismeretlen sportágak versenyzőinek. Megtudhatják például, hogy nem illik tapsolni és ordítani, amikor valaki éppen tüzelni készül a lőtéren.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×