eur:
396.94
usd:
360.25
bux:
71742.77
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Több ezer háziállat pusztult el a szennyezett táp miatt

Egyre nagyobb méreteket ölt az amerikai állattáp-botrány, pedig a gyártó Menu Foods Income Fundnak eddig is tetemes mennyiségben kellett kivonnia a forgalomból a szennyezett eledelt, amelyet egyebek mellett több ezer kutya és macska elpusztulásáért tesznek felelőssé.

Csütörtökig négyezer állat pusztulása miatt tettek panaszt a hatóságoknál, bár eddig még csak kevésről bizonyosodott be, hogy a mérgező táppal van összefüggésben.

A probléma forrása, hogy az eledel kémiai anyagokkal szennyeződött - közölte a gyártó, amely márciusban már 60 millió zacskó tápot vont ki a forgalomból, de azóta újabb gondokra derült fény.

A műanyagok és fertőtlenítőszerek gyártásánál felhasznált melamin a Kínából importált gabonakészítménybe keveredett, és több állattnál is halálos veseelégtelenséget okozott. Mivel az alapanyagot a Menu Foods-on kívül más gyártók is használták, további termékvisszavonásokra is számítani lehet.

Bár a szennyezett tápból haszonállatoknak, egyebek mellett csirkéknek is jutott, szakértők szerint az emberek egészségét nem fenyegeti veszély.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 07:58
×
×
×
×