eur:
397.28
usd:
360.42
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Érdemes jól szemügyre venni a napszemüveget

Nincs nagy különbség a márkás és a piacon kapható szemüvegek címkéin olvasható információk valóságtartalma között, ha feltüntetik az UV-szűrési képességet, az esetek többségében ez fedi is a valóságot - mondta el az InfoRádióban a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szóvivője.

Kathi Attila közölte: a fogyasztóvédelmi felügyelők hatósági vizsgálatok keretében ellenőrzik a napszemüvegeket, a közelmúltban tartott nyílt napon pedig bárki bevihette a napszemüvegét és bevizsgáltathatta az UV-védelem szempontjából. Erre máskor is van lehetőség, de csak térítés ellenében.

A szóvivő szerint a szemüvegekkel kapcsolatos információk és azok hiánya egyaránt adhat támpontot.

Ahol UV-szűrést jelölnek, ott az esetek többségében a minőség megfelel az előírásnak és az állításnak, nem tapasztaltunk nagy hiányosságokat. Érdemes óvatosabban bánni viszont az olyan napszemüvegekkel, amelyeken nincs semmiféle jelölés és dokumentáció - hangsúlyozta Kathi Attila.

A fogyasztóvédők egyébként nem tapasztaltak nagy különbséget márkás és márkátlan szemüvegek között a feltüntetett információk valóságtartalma szempontjából.

A piacon vagy az utcán árusított és megfelelően felcímkézett termékeknél semmivel sem volt rosszabb a helyzet, mint a nagyon márkás termékek esetében - tette hozzá Kathi Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Este indult meg az új forintgyengülés

Este indult meg az új forintgyengülés

Jelentős gyengülést szenvedett el hétfőn a forint a vezető devizákkal szemben, amellyel kilógott a régiós mezőnyből, így magyarspecifikus okok állhatnak a mozgás mögött. A várt alá bukó magyar inflációs adat nyomán kedden tovább esett a forint, délelőtt megközelítette a 398-as szintet az euróval szembeni árfolyam, így újabb egyhavi forintmélypontot látunk. Délután aztán elkezdett visszaerősödni a magyar fizetőeszköz, amit este gyorsan egy felszúrással el is veszített.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 07:58
×
×
×
×