eur:
397.07
usd:
360.15
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Simonyi: szívemben hordozom Magyarországot

Magyarország és a magyarság hírnevének öregbítése, nemzetközi tekintélyének növelése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Sólyom László köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét adományozta Charles Simonyinak.

Sólyom László felidézte az űrben járt üzletember, Charles Simonyi életének fontosabb mozzanatait kiemelve, hogy a Microsoft Word és Excel programok elkészítése milyen nagy teljesítmény volt.

Az államfő köszönetet mondott azért, hogy Charles Simonyi az űrben magyarul szólalt meg, és többször is hangsúlyozta magyarságát. Külön megköszönte, hogy az üzletember ösztöndíjat alapított magyar tudósoknak.

Charles Simonyi úgy fogalmazott: nagyon meghatja a kitüntetés és az, hogy Magyarországon így figyelemmel kísérték karrierjét és űrutazását is.

Az űrturista hozzátette: köszöni, hogy itt felismerték, hogy amerikai állampolgársága ellenére mit jelent neki Magyarország, "amelyet mindig a szívében hordoz".

Az üzletember egy olyan magyar zászlót vitt ajándékba a köztársasági elnöknek, amelyet lepecsételtek az űrállomáson.

Címlapról ajánljuk

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdék ma nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, míg Európában vegyesek voltak a mozgások, délután érkezett meg egy lefordulás az autóipari részvények mélyrepülésével együtt. Az USA-ban eközben folytatódik a visszapattanás a technológiai részvények vezetésével. Reggel megérkezett a magyar inflációs adat, ami jóval alacsonyabb lett a júliusban mért értéknél, és az elemzők által vártnál is kedvezőbben alakult. Fontos bejelentést tett emellett a Mol: az olajtársaság megállapodást kötött a folyamatos kőolajszállításról a Barátság kőolajvezetéken keresztül, ami a befektetők számára megkönnyebbülést jelent a szállítás kapcsán hónapok óta húzódó bizonytalanságok után - a bejelentés után emelkedik a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 07:58
×
×
×
×