eur:
397.07
usd:
360.15
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Itt van Amerika! - képek a különc autók kiállításáról

Amerika meghódította a budapesti Kincsem Parkot, legalábbis a hétvégi autófesztivál idejére, ahol különc amerikai kocsikat állítottak ki. Az érdeklődők több mint hatszáz csodajárművet nézhettek meg.

A lényeget a seriff autójának oldalára festették: Open from outside only, vagyis csak kívülről nyitható. Mert az amerikai autók mind különcök: vagy abban, hogy csak kívülről nyithatók, vagy abban, hogy nyolcezer köbcentisek, vagy egyszerűen csak abban, hogy amerikaiak.

Mindegyik darabjuk egy életérzést képvisel, valami Amerikát az 50-es, a 60-as, a 70-es, vagy akár a 90-es évekből.

Több mint hatszáz csodajármű gyűlt össze hétvégén Budapesten, a Kincsem Parkban az amerikai autók fesztiválján. Az érdeklődők mindent láthattak a T-Fordtól napjainkig. Idén még Dragsterek, hot rodok, épített motorok, csőrös kamionok és katonai járművek is képviseltették magukat a fesztiválon.

A Kincsem Park pedig mindent elviselt: a kipufogó hangerő-versenytől az Elvis imitátorokon át az amerikai lacikonyháig. A szervezők szerint ami most kimaradt, az nincs is.

Címlapról ajánljuk

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdék ma nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, míg Európában vegyesek voltak a mozgások, délután érkezett meg egy lefordulás az autóipari részvények mélyrepülésével együtt. Az USA-ban eközben folytatódik a visszapattanás a technológiai részvények vezetésével. Reggel megérkezett a magyar inflációs adat, ami jóval alacsonyabb lett a júliusban mért értéknél, és az elemzők által vártnál is kedvezőbben alakult. Fontos bejelentést tett emellett a Mol: az olajtársaság megállapodást kötött a folyamatos kőolajszállításról a Barátság kőolajvezetéken keresztül, ami a befektetők számára megkönnyebbülést jelent a szállítás kapcsán hónapok óta húzódó bizonytalanságok után - a bejelentés után emelkedik a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 07:58
×
×
×
×