eur:
396.6
usd:
359.93
bux:
71911.16
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Kiborultak az olasz szakácsok a külföldi pizzán

Elkeserítő megállapításokra jutott a külföldön működő olasz éttermek vizsgálatakor az olasz főzőakadémia.

A szervezet, amely 1953-ban azzal a céllal alakult, hogy védje az olasz konyha jó hírét, úgy tapasztalta: a felkeresett vendéglők kétharmada rossz összetevőket használ, vagy helytelenül készíti a tradicionális olasz ételeket.

Felmérésük szerint a házhoz szállított pizza inkább hasonlít ananászkoktélra, mint a hagyományos tésztára, a külföldön feltálalt spagetti pedig csak nyúlós, rágós helyettesítője az eredeti recept alapján készülő itáliai névadójának.

Az akadémia szerint az okokat könnyű felsorolni: az éttermek nincsenek olasz tulajdonban, nem alkalmaznak olaszokat, nem használnak olasz alapanyagokat és gyakran eltérnek az eredeti recepttől.

Kifogásolják azt is, hogy sok külföldi étteremben a helyi ízléshez formálják az olasz ételeket, ahelyett, hogy megőriznék az eredeti ízéket.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 07:58
×
×
×
×