eur:
397.36
usd:
360.22
bux:
72088.64
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Bush pénzt ígér a malária leküzdésére

Az amerikai elnök nyilvánosságra hozta kormánya ötéves, malária elleni tervének újabb részleteit. George W. Bush egyebek mellett ötszázezer darab rovarhálót küld Zambiába és Ugandába.

Az Egyesült Államok immár két éve küld segélyeket és segít a kiválasztott országokban küzdeni malária ellen.

A betegségben Afrikában több tízmillióan szenvednek: évente csaknem egymillió ember hal meg a szúnyogok által terjesztett kórban. Az öt év alatti gyerekeknél is a malária a vezető halálok.

A Bush-kormányzat eddig 1,2 milliárd dollárt költött a malária elleni programra, amelynek célja, hogy felére csökkentse a kór okozta halálozási arányt.

A betegség - hangsúlyozta az elnök - megelőzhető és gyógyítható.

George Bush felhívta a figyelmet arra, hogy a kór megállításához rovarölőszerrel kezelt ágyhálókra, a rovarirtóval való permetezés kiterjesztésére szükség.

Emellett fontos, hogy a várandós nőknek biztosítsák a malária elleni gyógyszert, a fertőzöttek pedig megkapják a számukra szükséges orvosságokat.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 07:58
×
×
×
×