eur:
397.54
usd:
360.18
bux:
72204.55
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Salátát az iskolákba!

A magyar iskolások csaknem fele küzd súlyproblémákkal - derült ki egy közelmúltban végzett kutatásból. A felmérés azt is vizsgálta, hogy mit esznek a gyerekek, és hogy van-e összefüggés a reggeli és az iskolai teljesítőképesség között.

A vizsgálatot a Nagyranövök Mozgalom megrendelésére a Szonda Ipsos készítette.

Fekete Krisztina dietetikus, a mozgalom tanácsadója az InfoRádióban elmondta: a 7-14 éves fiatalok fele küzd valamilyen súlyproblémával, többségében túlsúllyal vagy elhízással.

Egy felmérés megállapította, hogy általában azok az elhízottak, akik rendszeresen nassolnak, illetve akik egy héten többször is esznek pizzát, hot-dogot, vagy gyorséttermekben kapható ételeket.

A szakember szerint a túlsúly kialakulása nagyban köthető a családi háttérhez, azonban a közétkeztetés felelőssége is nagy.

Mint mondta, ahol csak lehet, biztosítani kellene az iskolásoknak a menzákon például azt, hogy több menüből is választhassanak, és a túlsúlyosok gyakrabban ehessenek salátát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ilyen Budapestet szeretne Karácsony Gergely - terveiről nyilatkozott a főpolgármester

Otthonosabb, zöldebb és szolidárisabb Budapestet szeretne az október 1-jén kezdődő új főpolgármesteri ciklusában Karácsony Gergely. A városvezető az InfoRádióban a paralimpikonok budapesti fogadásán arról is beszélt, hogy egy olimpiai és paralimpiai rendezést össze lehetne kötni a főváros teljes akadálymentesítésével 2036-ra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 07:58
×
×
×
×