eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

"Nyírd le! Nyírd le az egészet!"

Amióta Britney Spears néhány hete kopaszra nyíratta a fejét, ezzel akarva-akaratlanul új divatot indított el az Egyesült Államokban. Az utóbbi napokban egye többen követik a példáját, és ha már követik, ideológiát is gyártanak hozzá! A "kopasz csajok" mozgalom követői szerint a hajnélküliség nemcsak szép, hanem egészséges is. Az amerikai férfiak többsége kortól függetlenül, konzervatív nézeteket vall: szerintük a nő akkor szép, ha van haja, méghozzá hosszú.

Nem is olyan régen - néhány héttel ezelőtt - bejárta a világsajtót a képsor, amelyen Amerika egyik kedvence, Britney Spears látható és hallható, amint kiadja a parancsot egy fodrásznak: "Nyírd le! Nyírd le az egészet!"

A kaliforniai hajszobrász, akinek az üzletében az ominózus jelenet zajlott, azóta minden bizonnyal meggazdagodott, de legalábbis bizonyára nem panaszkodhat a látogatók számát és a bevételt illetően.

A rossznyelvek szerint egyébként "erre ment ki" az egész. Vagyis Amerikában, ahol az üzleti ötletek ügyében nehéz meglepni az embereket, a legtöbben úgy vélik: Britney Spears kopaszra nyírása nem volt más, mint ügyes pr-fogás egy "barát" érdekében.

A maliciózus véleményen nem sokat változtat az sem, hogy amikor Britney "megrendelte" a kopaszra nyírást, a fodrász elsőre visszautasította a kérést, így az énekesnő kénytelen volt kezébe venni a gépet és végrehajtani saját, horrorfilmbe illő utasítását.

A Britney-rajongókat alaposan zavarba hozta a "nullásgép akció", olyannyira, hogy máig nem tértek magukhoz. Egyikük a tévében épp a minap mondta: "Britney úgy néz ki, mint akinek súlyos gondjai vannak mostanában".

Britney hajának ügye azonban túlmutat a vele történteken. Manapság Amerikában egyre többet foglalkoznak a kérdéssel: miért? Miután a hírességek szeszélyei kapcsán ez a kérdés szinte naponta felvetődik, van egy legalább ennyire fontos kérdés: miért ne?

Vannak ugyanis olyanok is, akiknek nincs választásuk, mint például a Plainview városában élő Sylvia Seidel-nek. A 63 éves asszony 15 évvel ezelőtt - egy súlyos betegség miatt - javarészt elvesztette a haját. Egy darabig próbálkozott különféle hajnövesztő szerekkel, majd elege lett, és megkérte a fodrászát, hogy nyírja kopaszra a fejét.

"Amikor a férjem meglátott, azt hittem, infarktust kap" - mesélte Sylvia most, másfél évtizeddel a történtek után. Azután a férje megnyugodott, és úgy fogadta el "megújult" feleségét, ahogy van: haj nélkül.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×