eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Az állam fizeti a fodrászt a munkanélküliek helyett

Támogatás új ruhára, fodrászra, a tetoválás eltávolítására. Tony Blair brit miniszterelnök így segítené a munkába állását azoknak, akik már évek óta nem tudnak elhelyezkedni.

Az ötlet John Hutton munkaügyi államtitkártól származik. A program célja pedig az, hogy a szigetország kormánya lefaraghasson valamicskét a csaknem 70 milliárd fontos szociális kiadásokból.

Az államtitkár szóvivője hangsúlyozta: a munkaügyi program keretében olyan egyszerű dolgokkal akarják segíteni a munkába állást, mint az állásinterjúkra való utazás támogatása. Emellett tanácsokkal is ellátják a munkanélkülieket arról, hogyan tudnák javítani elhelyezkedési esélyeiket.

Aki azonban nem hajlandó együttműködni az őt támogató hatóságokkal, vagy kevesebb, mint három éve hagyta el a munkahelyét, az eleshet a segítségtől.

A rendszer nem újkeletű, az Egyesült Államokban már alkalmazzák. Ott egy társaság segítségével - amely szoros kapcsolatban áll olyan nagyvállalatokkal, mint a Pepsi, a Sony Music vagy a Gap - sikerült jelentősen csökkenteni a szociális kiadásokat, miután a cég vállalta, hogy munkaerőt toboroz a nagyvállalatoknak.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×