eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Kínai őssejtklinika - átverés vagy a kisfiú utolsó reménye?

Állítólag csak egy kínai őssejt-klinikán lehetne megmenteni az életét annak a szegedi kisfiúnak, akinek javára gyűjtést indított a Napos Oldal Alapítvány. A 11 éves Ádám oxigénhiányosan született, ezért agykárosodást szenvedett és kerekesszékbe kényszerült. A Szent László Kórház főorvosa szerint a kezelés nagy kockázatot rejt.

A gyűjtést szervező alapítvány elnöke az InfoRádióban elmondta: a kisfiú leleteit eljuttatták Kínába, és a visszajelzések alapján nagy esélye van a gyógyulására. Ádámon őssejt-terápiát végeznének, egy újszülött köldökzsinórjából levett őssejtet kapna.

Takács Kata hozzátette: ha a gyermeket Kínában kezelnék, akkor az az odautazással és az elhelyezésével együtt 6 millió forintba kerülne. De tárgyalások folynak arról is, hogy Magyarországon kezeljék a kisfiút, ennek költsége 2 millió forint lenne.

Ádám állapota folyamatosan romlik. Takács Kata szerint mindig tapasztalható valamilyen javulás aoknál, akiket eddig Kínában kezeltek.

Az orvos szerint kockázatos

A Szent László Kórház osztályvezető főorvosa nagyon kockázatosnak tartja a kisfiú kínai őssejt-terápiáját. Elmondta, hogy a kínai intézmények teljesítményéről semmilyen információjuk nincs, mivel a kórházak nem publikálják tevékenységüket.

Kriván Gergely szerint, ha az igen súlyos betegségeket hatékonyan gyógyítanák, az világszenzáció lenne, az orvosi szakma azonban semmit nem tud arról, hogy mit értek el a kínai orvosok.

Az főorvos furcsának találja azt is, hogy csupán a leletek ismeretében véleményt alkotnak a kezelésről.

Kriván Gergely elmondta azt is, hogy a kísérleti stádiumban lévő beavatkozások elvégzéséért egyáltalán nem szoktak pénzt kérni, sőt, a klinikák betegbiztosítást kötnek az esetre, ha az állapotuk rosszabbodna.

Az osztályvezető főorvos természetesen megérti azokat a szülőket, akik számára ez jelenti az utolsó reményt, de szerinte, ha a család mindenét pénzzé teszi egy olyan beavatkozás reményében, amely nem hoz eredményt, azzal helyzetük csak rosszabbra fordulhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×