eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

A menők már nem Dubajban nyaralnak

Mit gondolnak, mi a legújabb kedvelt úti cél a jól kereső fiatalok számára? Ha azt gondolják, hogy Dubaj vagy Dél-Franciaország, akkor nagyot tévednek. A brit gazdag fiatalok Cornwallban költik a pénzüket.

Nagy-Britannia délnyugati irányban elnyúló félszigetét a gazdag és trendi fiatalok mekkájaként emlegetik manapság. A helyi turisztikai élet szervezői is úgy látják, Cornwall versenyképes Dubai mellett.

Míg a Cote d'Azurön vagy az arab városban egy hét repülővel 1500 fontba, azaz 600 ezer forintba kerül egy párnak, addig Cornwallban egy négyszobás falusi villát önellátással 3300 fontért tudnak kivenni.

A főszezonban egy elegáns szállodai szoba egy embernek 225 fontnál (90 ezer forint) kezdődik, egy családnap pedig akár 425 fontot is ki kell fizetnie éjszakánként.

A gazdag vendégek megjelenése azonban nem feltétlenül jó a helyiek számára. A felkapott vidéken az utóbbi évtizedben megháromszorozódtak az ingatlanárak, így sokan kénytelenek távolabb költözni. A keresetek ugyanis nem követték az ingatlanárak emelkedését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×