eur:
393.26
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Házasodási őrület a kutya évében

Idén házasodási őrület söpör végig Kínán, ami jelentős haszonhoz juttatja a kereskedőket. Csak Sanghajban százötvenezer menyegzőre számítanak az idén, ez ötven százalékkal haladja meg a 2005-ös számot.

A hotelek szobáit és az éttermeket hónapokkal előbb lefoglalják, a virágárusok és a cukrászok elfoglaltabbak, mint valaha.

Csak Sanghajban több mint ezer olyan cég működik, amely segít megtervezni az esküvőt a jegyespároknak. Egyikük vezetője azt mondta a BBC-nek, hogy csaknem megháromszorozódott a forgalmuk.

Hasonló növekedésről számolnak be az esküvői fotózással foglalkozó szalonok. Van olyan közöttük, amelynél fél évre előre minden időpontot lefoglaltak már.

Mindennek hátterében az áll, hogy a kínai holdnaptár szerint 2006 szerencsés esztendő.

Ez az esztendő a kutya éve a holdnaptár szerint, és a kutyaugatást jelentő kínai szó kimondva nagyon hasonlít a jólét szóra. Jövőre rossz év lesz a naptár szerint, ezért akar ilyen sok pár összeházasodni 2006-ban - mondta az egyik ékszerészet vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×