eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Egyre több motort vesznek az emberek

Az autóspiac visszaesése mellett továbbra is dinamikusan, évente 25 százalékkal növekszik Magyarországon az új motorkerékpárok eladása. Ma már minden tizedik eladott gépjármű kétkerekű.

Bajók Gábor, a Magyar Gépjárműimportőrök Szövetsége motoros tagozatának tagja elmondta, hogy nagyon kedveltek itthon a nagysebességű motorok, ám a vezetőképzés nem mindig tart lépést az ehhez szükséges követelményekkel.

A piacvezető a Suzuki, mellette pedig a Honda, a Yamaha és a Kavasaki dominál az eladásban.

Jelenleg 120-130 ezer regisztrált motor járja a magyar utakat, míg autóból 2 millió 200 ezer van forgalomban.

A vásárlók általában 1-2 millió forintot költenek motorra, de egyre nagyobb az érdeklődés a drágább, úgynevezett szupersport kategóriájú motorok iránt is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×