eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Alattomos ellenfelek: támadnak a füvek

A fűfélék okoznak problémát júliusban az allergiások számára. A szakember azt ajánlja: aki érzékeny ezekre a pollenekre, még a tünetek megjelenése előtt kezdje el szedni gyógyszereit.

Magyarországon csaknem hárommillió allergiás él. Közülük sokan a útifüvekre vagy a pázsitfüvekre érzékenyek - mondta az Nékám Kristóf allergológus az InfoRádióban.

Mint mondta: idén a szemtünetek okozzák a legnagyobb problémát.

A számítógépes munkát végzők akár munkaképtelenné is válhatnak a legkritikusabb időszakban - tette hozzá az allergológus.

Akinél jelentkeznek a tünetek, azoknak egyáltalán nem ajánlott füvet nyírni, egyáltalán ott lenni, ahol más nyírja az allergiát okozó növényeket.

Érdemes az utcai ruhát a hálószobábán kívül hagyni, és akár naponta hajat mosni.

A legcélravezetőbb megoldás azonban a gyógyszeres kezelés. A kúrát az allergiások akkor sem hagyhatják abba, ha megszűnnek a tüneteik. Mindaddig szedni kell a készítményeket, amíg a betegséget okozó pollen a levegőben van - mondta Nékám Kristóf.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kapnának egy brexitkerülő kiskaput a fiatalok

Kapnának egy brexitkerülő kiskaput a fiatalok

A fiatalok utazási könnyítéséről szóló – és a brexit-korlátozásokat részben ellensúlyozó – különalkun dolgozik az EU és Nagy-Britannia. A téma Keir Starmer új brit kormányfő európai körútja kapcsán merült fel.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×