eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Miért nem sikeres egyetlen diéta sem?

Már sokan tapasztalhatták, hogy diétájuk nem volt túlságosan sikeres. Lehetséges, hogy rövidtávon eredményt értek el, hosszútávon azonban kövérebbek lettek, mint a fogyókúra kezdete előtt. A kutatók kiderítették, hogy miért.

A legtöbb ember azt gondolja, hogy nem elég erős vagy kitartó ahhoz, hogy végigvigye a fogyókúrát. A probléma azonban nem az egyénnel van - állapították meg a kutatók. Azt hangsúlyozzák: nem mi vallunk kudarcot a diétával, hanem a diéta vall kudarcot velünk.

Egyszerű oka van annak, amiért a fogyókúrák 95 százaléka nem sikeres: a diéta lassítja az anyagcserét. Amikor valaki fogyókúrába kezd, szervezete ezt úgy éli meg, mint ha éhezne. Épp ezért raktározni kezdi a zsírt.

Amikor a diétázó leáll a kalóriaszegény étrenddel, a szervezetnek még mindig lassú az anyagcseréje, ezért sokkal hatékonyabban építi be a zsírt, mint a fogyókúra előtt.

A kalóriaszegény étkezés következtében ráadásul, ha fogyunk is, nem csak a zsírt veszítjük el, hanem az izmaink is leépülnek. A diéta felhagyásával viszont csak a zsírt szedjük vissza. Így alakunk előnytelenebb lesz, mint a fogyókúra előtt.

A szakértők szerint a megoldás az, ha nem a bevitt tápanyag mennyiségét csökkentjük radikálisan, hanem minél többet tornázunk.

Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×